Fists of Flannel – Round 5 – Results Edition

edworld

[UPDATE:   The answers have been appended to the questions below. At the very bottom you’ll find the current Leaderboard. Round 6  Questions will be up Wednesday February 18th 2009 – by 8:00 a.m. EST]

Enjoying your holiday?

Well snap out of it. It’s time to get to work. While the rest of the world slumbers and meanders through their Monday, we begin the week in the final stretch. Two more rounds to go and if you don’t have total recall over Dawson’s Creek, there isn’t a President alive or dead who can save you now.

So, here’s the rules for those who have made it through two weeks and four rounds and are still tempted to call on the powers of the Internet to aid your cheating ways. The only rule is – No Cheating!!! No Google. No Yahoo. No Wikipedia. No communing with the spirits of dead Presidents to call upon the collective knowledge of their secret Skull & Bones society. Nada!!!

Everyone has until 6:30 a.m. EST tomorrow morning (Tuesday February 17, 2009) to send their answers to theedzone@gmail.com or via private message on Facebook. Results will be up tomorrow and then the final round will be posted on Wednesday.

Good Luck!!!

Round 5 – FIGHT!!!

dawsonscreek

1.   On the pilot episode of Dawson’s Creek, which celebrity does Dawson admit he pleasures himself to each and every morning – probably no earlier than 7:00 a.m.?
Answer:     Katie Couric   (First off, I can’t believe how many Steven Spielbergs I got. Secondly, Katie Couric?!?!?!? What virile young man wasn’t envisioning Willard Scott?)

Correct:   Justin, Dan, Stacy G, Rob, Sean, Joe, Alissa, Stacy S, George, Noelle
Incorrect:   Scott, Stephen, Jim O, Jason, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Alex, Sharon, Kristin, Tracy R

film

2.   What movie is the following quote from:
Person 1:   “I want a guy who can play 36 holes of golf, and still have enough energy to take Warren and me to a baseball game, and eat sausages, and beer, not lite beer, but beer. That’s my ad, print it up.”
Person 2:   “Fatty who likes golf and beer.” Gee… where are you gonna find a gem like that?”
Answer:     There’s Something About Mary

Correct:   Justin, Dan, Stephen, Jim O, Stacy G, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Alex, Sharon, Stacy S, George, Tracy R
Incorrect:   Scott, Jason, Kristin, Noelle

tv

3.   On TV, how many brothers and sisters (total) does Charlie Salinger have?
Answer:     4   (to make a Party of Five)

Correct:   Justin, Dan, Stephen, Jim O, Stacy G, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Alex, Sharon, Stacy S, George, Noelle, Tracy R
Incorrect:   Scott, Jason, Kristin

madonna

4.   In the documentary Truth or Dare, which actor tells Madonna her concert was “Neat”?
Answer:     Kevin Costner

Correct:   Dan, Stephen, Jim O, Stacy G, Tracy M, Matt, Sarah, Rob, Joe, Alissa, Alex
Incorrect:   Justin, Scott, Jason, Natisha, Sean, Sharon, Stacy S, George, Kristin, Noelle, Tracy R

lemonhead

5.   What movie inspired the Lemonheads’ song “6ix”?
Answer:     Se7en

Correct:   Justin, Dan, Stephen, Jim O, Stacy G, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Kristin
Incorrect:   Scott, Jason, Alex, Sharon, Stacy S, George, Noelle, Tracy R

wino_4ever_1

6.   Which popular actor currently sports a tattoo on his right bicep that reads Wino Forever – although in the early 90’s, that tat was two letters longer?
Answer:     Johnny Depp   (Jason asked – “Someone actually dated Winona Ryder?” My answer – “Who hasn’t?”

Correct:   Justin, Dan, Stephen, Jim O, Stacy G, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Alex, Sharon, Stacy S, George, Kristin, Noelle, Tracy R
Incorrect:   Scott, Jason

woods

7.   What supernatural being supposedly haunts the woods of Burkittsville, MD?
Answer:     The Blair Witch

Correct:   Justin, Dan, Scott, Stephen, Jim O, Stacy G, Jason, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Alex, Sharon, Stacy S, George, Kristin, Noelle, Tracy R
Incorrect:   Nobody

lillith-fair

8.   Which of the following acts was NOT on the bill for the first official Lillith Fair concert in 1997?
a.   Fiona Apple
b.   Indigo Girls
c.   Sheryl Crow
d.   Natalie Merchant
Answer:     D, Natalie Merchant

Correct:   Dan, Scott, Stephen, Jim O, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Sharon
Incorrect:   Justin, Stacy G, Jason, Alex, Stacy S, George, Kristin, Noelle, Tracy R

unplugged

9.   What singer, at the age of 68, saw his MTV Unplugged album go platinum in 1994?
Answer:     Tony Bennett   (…and on a side note, poor Eric Clapton, who a few of you believe is now 83 years old).

Correct:   Justin, Jim O, Natisha, Sarah, Rob, Alissa, Sharon, Stacy S, George
Incorrect:   Dan, Scott, Stephen, Stacy G, Jason, Tracy M, Matt, Sean, Joe, Alex, Kristin, Noelle, Tracy R

williams

10.   Which one of these movies stars a clean-shaven Robin Williams?
a.   Patch Adams
b.   Good Will Hunting
c.   The Fisher King
d.   Awakenings
Answer:     A, Patch Adams (also the winner of My Most Hated Movie of All Time)

Correct:   Justin, Dan, Scott, Stephen, Jim O, Jason, Tracy M, Matt, Natisha, Sarah, Rob, Sean, Joe, Alissa, Alex, Sharon, Stacy S, Kristin, Noelle, Tracy R
Incorrect:   Stacy G, George

Leaderboard
1.   Rob   (49)
2.   Joe   (47)
3.   Sarah/Jim O/Alissa   (44)
4.   Sharon/Natisha   (43)
5.   Sean   (42)
6.   Matt/Stephen   (41)
7.   Tracy M   (38)
8.   George   (37)
9.   Stacy G/Dan   (34)
10.   Jason/Justin   (33)
11.   Gwen/Patty   (26)
12.   Stacy S   (25)
13.   Alex   (24)
14.   Suzanne   (22)
15.   Noelle   (21)
16.   Kristin/Tracy R   (19)
17.   Scott   (18)
18.   Jim M   (17)
19.   Brian C   (16)
20.   Jamie   (14)

Comments now closed (8)

  • Awwww….crap! I knew sooner or later those Dawson’s Creek 90210 people would show up…

  • So, fine, Clapton is 64. However, once you get up around 70, you’re pretty much irrelevant anyway. Tony Bennett Come on! I don’t know one person who bought that thing. How did that go platinum?

  • Okay, I need Joe and Rob to tank the last round, plus I need a perfect score AND a correct bonus question in order to reach my age…not happenin’. Oh, and I also need all 11 questions to be Seinfeld ones.

    It occurred to me to cautiously in a round-about way to accuse the leaders of googling with abandon, but then I realized that this must be how all of those dozens and dozens of people felt when I consistently creamed them in the original Trivial Pursuit versions ( never lost a game, and I carried all of my teams). So, OF COURSE, completely useless bits o’ nothing can be crammed into brains for no apparent reason. I just need to update my files!

  • @Aunt Sharon – I’d be very wary of accusing the leaders of Googling. For starters, if I knew these answers in order to come up with the questions, it stands to reason that others do too.

  • Holy Crap! I’m not last place and I missed a round. Maybe I payed more attention in the 90’s!

  • @Ed- I accused no one, in fact I conceded that at one time, I was also full of completely useless game-winning pie-popping bits of minutia, and I must have passed the torch to you young’ins and just did not realize it…until now!

    And in a chat conversation with the Globe’s TV critic,Matthew Gilbert, it was floated that Desmond’s baby Charlie could be THE Charlie…so before my nose starts to bleed ( I already have the migraine, but that’s another issue) is that even possible/plausible in the time-travel storyline???

  • @Aunt Sharon – That Charlies is Charlie theory is too wacky even for this show. I think it is as simple as they named him in honor of the Charlie who gave his life to warn the others and also passed on word to Penny that Desmond was alive and well.

  • Oh, thank heavens…I was just beginning to have a firm grasp on the time travel, but having a baby in 2007-ish who dies as an adult in 2004 was a bit beyond my muddled comprehension! And if Ed’s Head says it isn’t so, that’s good enough for me!