The Breakin’ Big Hair Brawl – Round 5 – Results Edition

smbed

[UPDATE:   The answers have been appended to the questions below. At the very bottom you’ll find the current Leaderboard. Round 6 (the final round) Questions will be up Friday January 16th 2009 – by 8:00 a.m. EST]

Here we are at Round 5 and we have a number of traffic jams at the top, with 7 of the top 8 contestants tangled in a tie. With so many people playing, I drew up a contingency plan. If we should have a tie following the end of Round 6, for anyone in the top 3 slots, I’ll post a special playoff round of 5 Questions. And we’ll proceed in that fashion (Playoff Rounds of 5 Questions) until we have three clear-cut winners.

Let’s hope it never comes to that.

Now, I wanted to spotlight an incorrect answer I received in Round 3 simply because it made me laugh so much, I almost gave the dude extra credit. This will be lost on some of you but those of you that know the subject of the answer should find it absolutely perfect.

The question:   Which building often sees “Two Men Enter” but only “one man leave”?

Matt responded, “The Octagon or… Mookie’s bedroom.”

Good play Matt. It’s precisely that very reason that I didn’t go to Mook’s New Year’s Eve party. That and the fact that when the Evite was first sent out, there were exactly 3 guests listed.

Him. His wife. Me.

Ahhhhhhh – I’ve seen enough Swingtown to know that looks suspiciously like a menage a trois.

(If you’re reading this Mook, I’m kidding… I’ve never seen Swingtown.)

Enough with all the inside 4-1-1. You’re here for Round 5. No cheating (that includes Yahoo, Google, Wiki, imdb, the dog that tells you who to kill, etc…) Everyone has until Thursday January 15th by 6:00 a.m. EST to get me their answers. Send them to theedzone@gmail.com or via private message on Facebook.

Good luck!

Round 5 – FIGHT!!!

cheers 

1.   What television game show did Cliff Clavin find his knowledge tested on in a classic episode of Cheers?
Answer:   Jeapardy

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Dan, Matt, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:  

007 

2.   Which one of these rock groups recorded a Bond theme song?
a.   Foreigner
b.   U2
c.   Europe
d.   Duran Duran
Answer:   D, Duran Duran

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Dan, Matt, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Brian P, Kelly

newhart-1 

3.   Name the three weirdos that lived next door to Bob Newhart on his show, Newhart?
Answer:   Larry, Darryl and Darryl

Correct:   Jim, Dan, Matt, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Kurt, Kerry

red_dawn1 

4.   Which one of these actresses was NOT in Red Dawn?
a.   Jennifer Grey
b.   Lea Thompson
c.   Elizabeth Shue
Answer:   C, Elizabeth Shue

Correct:   Jim, Dan, Matt, Chris, Melissa, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Kelly, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Kurt, Kerry, Suzanne, Sharon, Tracy M

sp 

5.   Which ONE of these alternative groups appeared on the show, Square Pegs?
a.   The Cult
b.   Devo
c.   Flock of Seagulls
d.   Erasure
Answer:   B, Devo

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Matt, Melissa, Joe, Stephen, Sean, Brian P, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Leigh, George
Incorrect:   Dan, Chris, Suzanne, Justin, Brian C, Tracy M, Jamie, Stacy

foodcourt1 

6.   What is Gordon Shumway’s favorite snack on Earth?
Answer:   Cats

Correct:   Kurt, Jim, Dan, Matt, Melissa, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Kerry, Chris, Suzanne

tmnt 

7.   Which of these classic video-game series did NOT inspire a breakfast cereal?
a.   Pac-Man
b.   Q-Bert
c.   Super Mario Brothers
d.   The Legend of Zelda
Answer:   B, Q*Bert   (Although, everyone gets this right. A recent Google search uncovered some shaky sources that claim there was a Q*Bert cereal. The thing is – the Internet can’t seem to provide a pic of the box or the actual cereal. And there are just as many sites out there that claim there was never a Q*Bert cereal. So without definitive proof, I’m giving this question to everyone.)

Correct:   Kurt, Chris, Melissa, Stephen, Sean, Brian P, Jim, Kerry, Dan, Matt, Suzanne, Joe, Justin, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   The Internet

spenserforhire 

8.   What city did Spenser For Hire actually find work in?
Answer:   Boston

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Dan, Matt, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:  

beetlejuice 

9.   Which Baldwin brother tangled with Beetlejuice?
a.   Billy
b.   Stephen
c.   Alec
d.   Daniel
Answer:   C, Alec

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Dan, Matt, Chris, Melissa, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Suzanne

happydays1

10.   Which of these shows was NOT a Happy Days spin-off?
a.   Laverne & Shirley
b.   Mork & Mindy
c.   Alice
d.   Joanie Loves Chachi
Answer:   C, Alice

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Dan, Matt

244_howell_c_thomas_100406 

11.   What movie saw a very white C. Thomas Howell don black face to try to gain admittance to Harvard University?
Answer:   Soul Man

Correct:   Kurt, Jim, Dan, Matt, Chris, Melissa, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, George
Incorrect:   Kerry, Suzanne, Stacy

lalaw 

12.   What was the character name of the mentally challenged office assistant on L.A. Law?
Answer:   Benny

Correct:   Kurt, Jim, Chris, Melissa, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Jamie, Stacy
Incorrect:   Kerry, Dan, Matt, Suzanne, Brian P, Kelly, Tracy M, Leigh, George

weird 

13.   Who played the jock brother Chet in Weird Science?
a.   Bill Paxton
b.   Bill Pullman
c.   Billy Baldwin
d.   Bill Forsythe
Answer:   A, Bill Paxton

Correct:   Kurt, Jim, Kerry, Dan, Matt, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Jamie, Leigh, Stacy
Incorrect:   George

seenoevil1

14.   What 80’s sitcom featured a character named Boner (and how the hell did they slip that by the censors back then)?
Answer:   Growing Pains

Correct:   Jim, Dan, Matt, Chris, Melissa, Suzanne, Joe, Stephen, Justin, Sean, Brian P, Brian C, Rob, Alissa, Sharon, Kelly, Tracy M, Leigh, George, Stacy
Incorrect:   Kurt, Kerry, Jamie

Leaderboard
1.   Joe/Rob   (68)
2.   Alissa/Sean   (63)
3.   Leigh/Melissa   (61)
4.   Brian P/Chris/Justin   (59)
5.   Sharon   (57)
6.   Jamie (56)
7.   George/Matt   (55)
8.   Brian C   (54)
9.   Tracy M   (53)
10.   Stacy   (50)
11.   Dan   (47)
12.   Jim   (45)
13.   Alex/Stephen   (44)
14.   Kerry   (42)
15.   Kelly/Tom   (39)
16.   Kurt   (38)
17.   Suzanne   (36)
18.   Gwen   (25)

Comments now closed (17)

  • Wow. It’s cool to see that I made you laugh, Ed. Wish I had scored that extra credit, but making people laugh is its own reward.

  • When the correct answer eludes me, I DO try to be funny – but it usually tinged with just a hint of sarcasm that I CAN’T BELIEVE PEOPLE KNOW THIS STUFF!!!

    And should I mention that tomorrow is my birthday and I am willing to trade my free meal at Denny’s for an extra point or two…

  • @ All:

    In regards to question #7, there is apparently some nebulous evidence on the ‘net that there may or may not have been a Q*Bert cereal. There’s no concrete evidence to support it one way or the other (no pics – just some random fanboys spouting off about how much they love eating sugary balls) but there’s enough doubt there that I am giving everyone a Mulligan on this. No matter what you answer for #7, you get it right.

  • I thought we weren’t allowed out on the ‘net….?

    And, for WHATEVER IT IS WORTH, I am pretty dang sure I bought a box of Q-Bert cereal.

    So…what you are saying…is that I’ve got one right so far…!

  • You are not allowed out on the net before you answer the questions. After you do it, you can cyberstalk celebrities, join Ashley Madison or Google answers to your heart’s content.

  • Your contest..you say there was no Q-bert cereal than damn it thats the answer….Alex Trebek never changed his mind….

  • @Juice – I want this to be on the up and up. I’ve prided myself on coming up with all of these questions off the top of my head but I thnk that also reveals some hubris. I should have vetted that one better.

    Now, the thing is – it’s real sketchy whether there was a Q*Bert cereal. When it was raised to me yesterday, I did some checking. The few references I could find from Wikipedia, Google and Yahoo searches are inconclusive and that’s putting it lightly. Just a handful of people who recall buying it sometime in the early 80’s.

    My thing is – with so many people who collect so much arcane stuff, it’s suprising that there isn’t a pic of this cereal box or an ad or something – but there’s nothing out there. And I found a few sites devoted to Q*Bert merchandising, and specifically say he never had a cereal.

    I don’t know, I think in all fairness, this is the equivalent of just tossing the question out.

    It should be noted that this was not raised by a front runner. Those two bastards continue to keep me coming up with bonus round questions.

  • @Dursin – I was hoping somebody picked up on that. Shhhhh Ashley Madison….

    No – I didn’t join. But their constant airplay cracks me up.

  • Gordon Shumway was the alias for the Alien Life Form…known as Alf!! Great show…something for kids and adults who listened carefully!!

    Best showing ever for me so far! I will put Red Dawn on my queue, as never having seen it has COST ME time and time again! What is it, a cult film for you people??

  • These days, Red Dawn is looking more and more like a cautionary tale. It’s only a matter of time before we’re running through the woods, yelling Wolverines and taking down Ivan or whoever comes to invade.

  • @AS – The Other AS nailed it. Shumway is ALF. I used his alias (which was said often on the show) versus using the name ALF in a bid to make the question a little more challenging.

  • @Aunt Sharon – Red Dawn, while probably severely dated by this time, was a classic 80’s flick. First off, it was the first film released with the PG-13 rating (so there’s a little bone in case it comes up in a future trivia contest – HINT – it won’t.) And it starred a portion of the Brat Pack in a fairly sobering adventure tale documenting a Russian takeover of the United States. I haven’t seen it since high school but remember loving it back then. It’s being remade for a 2010 release.

  • Thanks for clearing that up. I never watched Alf. Something about him always creeped me out.

  • Damn…I can’t believe I said Burnie instead of Benny…I used to love that show!

  • What they are going to remake Red Dawn? Doesn’t anyone in Hollywood have an original idea? That Land of the Lost… What’s next? A Gilligan’s Island remake? It has been on cable over the past couple of months and I get sucked in everytime. Give us more Red Dawn questions! Also, I was one of few people that loved ALF, so I can’t believe I didn’t get that questions. That is one of about three questions (Tom Hanks on Family ties and Screech from celeberty boxing) that I should have known. I coulda been a conteda…