The Breakin’ Big Hair Brawl – Round 3 – Results Edition

twisteded

[UPDATE:   The answers have been appended to the questions below. At the very bottom you’ll find the current Leaderboard. Round 4 Questions will be up Monday January 12th 2009 – by 8:00 a.m. EST]

We’re getting a little separation at the top, but not much. I really think this contest (almost a week old) is still anyone’s game. Once you put the finishing  touches on today’s submission, I’ll give you the weekend off and then we’ll be back on Monday for the Back 9. I would advise that you hit up Netflix and rent every teen sex comedy released between 1982 and 1986. You’re really gonna’ want to bone up on Porky’s. Or maybe not.

And as I spy my current queue, I see that C.H.U.D. II: Bud the C.H.U.D. and Killer Klownz from Outer Space suddenly have very long waits. Looks like my little contest has tickled that nostalgia spot.

As always, the rules are simple. Read the questions and then e-mail your answers to theedzone@gmail.com or via private message on Facebook. No cheating of course (no Google, Yahoo, spouse,  etc).

Everyone has until 7:00 a.m. EST Saturday January 10th to send me their answers. Results will be posted that morning.

Good luck!!!

Round 3 – FIGHT!!!

smurfs3

1.   What are the names of the evil wizard and his cat that are always hunting the Smurfs?
Answer:   Gargamel and Azrael

Correct:   Rob, Kurt, Tracy R, Justin, Kerry, Matt, Joe, Chris, Brian C, Sharon, Tracy M, Dan, Jim, Sean, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, Kelly, George, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Suzanne, Scott, Stephen, Gwen

family-ties 

2.   Which big Hollywood actor cast away his inhibitions to play Alex Keaton’s drunken Uncle on an episode of Family Ties?
Answer:   Tom Hanks   (Some people mentioned he wasn’t a big Hollywood actor at the time. Never said he was. Just that at some point, he was/is a big Hollywood actor.)

Correct:   Rob, Justin, Matt, Joe, Brian C, Sharon, Tracy M, Dan, Jim, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, Kelly, George, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Kurt, Suzanne, Tracy R, Kerry, Chris, Sean, Scott, Stephen, Gwen

julie-louis-dreyfus 

3.   Before Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus played an annoying yuppie on which sitcom?
a.   Once and Again
b.   Then and Now
c.   Day by Day
d.   Step by Step
Answer:   C, Day by Day

Correct:   Rob, Kurt, Justin, Matt, Joe, Sharon, Dan, Jim, Sean, Brian P, Melissa, Alex, Leigh, Kelly, George, Jamie, Alissa
Incorrect:   Suzanne, Tracy R, Kerry, Chris, Brian C, Tracy M, Scott, Tom, Stacy, Stephen, Gwen

red_dawn 

4.   What was the name, and rallying cry, of the high school football team in Red Dawn?
Answer:   “WOLVERINES!!!”

Correct:   Rob, Kurt, Justin, Matt, Joe, Chris, Brian C, Jim, Sean, Brian P, Tom, Alex, Leigh, George, Jamie
Incorrect:   Suzanne, Tracy R, Kerry, Sharon, Tracy M, Dan, Scott, Melissa, Kelly, Stacy, Alissa, Gwen, Stephen

pretty_pink_300x400

5.   What was the name of Molly Ringwald’s best friend in Pretty in Pink?
Answer:   Ducky (BTW Jon Cryer is one of the 2 & 1/2 reasons I refuse to watch 2 & 1/2 men. The other 1 & 1/2 is Charlie Sheen and that annoying little punk, respectively).

Correct:   Rob, Suzanne, Tracy R, Justin, Kerry, Joe, Chris, Brian C, Sharon, Tracy M, Dan, Jim, Sean, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, George, Stacy, Alissa
Incorrect:   Kurt, Matt, Scott, Kelly, Jamie, Stephen, Gwen

 

glove 

6.   Which one of these future stars co-starred in A Nightmare on Elm Street?
a.   Johnny Depp
b.   Kevin Bacon
c.   Matt Dillon
d.   Corey Feldman
Answer:   A, Johnny Depp

Correct:   Rob, Tracy R, Justin, Kerry, Matt, Joe, Chris, Brian C, Sharon, Tracy M, Dan, Sean, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, Kelly, George, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Kurt, Suzanne, Jim, Scott, Stephen, Gwen

bus 

7.   Which pop singer discovered “the rhythm” had gotten her when a tour bus fell over on her in real life?
Answer:   Gloria Estefan

Correct:   Rob, Kurt, Suzanne, Tracy R, Justin, Kerry, Matt, Joe, Chris, Brian C, Dan, Sharon, Tracy M, Jim, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, Kelly, George, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Sean, Scott, Stephen, Gwen

ice 

8.   On the 80’s rap fashion spectrum, if Vanilla Ice is as soft as crushed velvet then which group is ‘tougher than leather’?
Answer:   Run DMC   (They had an album and movie entitled “Tougher than Leather” – that said, a couple people noted Vanilla Ice wasn’t necessarily 80’s but in fact, he debuted in 1989 – it wasn’t until the 90’s that Suge Knight hung him out a window.)

Correct:   Rob, Kurt, Suzanne, Justin, Matt, Joe, Chris, Brian C, Sharon, Sean, Brian P, Melissa, Alex, Leigh, Kelly, Jamie, Alissa
Incorrect:   Tracy R, Kerry, Tracy M, Dan, Jim, Scott, Tom, George, Stacy, Stephen, Gwen

peewee 

9.   Which one of these celebrities did not have a recurring role on Pee Wee’s Playhouse?
a.   Dana Carvey
b.   Phil Hartman
c.   Laurence Fishburne
d.   Natasha Lyonne
Answer:   A, Dana Carvey

Correct:   Rob, Kurt, Suzanne, Tracy R, Justin, Kerry, Matt, Joe, Chris, Brian C, Dan, Sharon, Tracy M, Sean, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, Kelly, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Jim, Scott, George, Stephen, Gwen

breakin2-1024 

10. What is the subtitle to Breakin’ 2?
Answer:   Electric Boogaloo (A title like that is not easily forgotten.)

Correct:   Rob, Justin, Matt, Joe, Chris, Brian C, Tracy M, Jim, Sean, Brian P, Melissa, Alex, Leigh, George, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Kurt, Suzanne, Tracy R, Kerry, Sharon, Dan, Scott, Tom, Kelly, Stephen, Gwen

07_cyndi_lauper 

11.   Which professional wrestler was Cyndi Lauper’s go-to grappler for her videos?
Answer:   Captain Lou Albano

Correct:   Rob, Kurt, Suzanne, Tracy R, Justin, Kerry, Matt, Joe, Chris, Brian C, Sharon, Jim, Sean, Brian P, Melissa, Tom, Alex, Leigh, Kelly, George, Stacy, Jamie, Alissa
Incorrect:   Tracy M, Dan, Scott, Stephen, Gwen

webster 

12.     What former NFL player portrayed Webster’s Dad, George Papadopolous?
a.   Jim Brown
b.   Dick Butkus
c.   OJ Simpson
d.   Alex Karras
Answer:   D, Alex Karras

Correct:   Rob, Kurt, Suzanne, Justin, Joe, Chris, Sharon, Tracy M, Dan, Sean, Melissa, Tom, Leigh, Kelly, George, Stacy, Alissa
Incorrect:   Tracy R, Kerry, Matt, Brian C, Jim, Brian P, Scott, Alex, Jamie, Stephen, Gwen

cantboy 

13.   What dance craze did nerd Patrick Dempsey ignite in Can’t Buy Me Love?
a.   The Lawnmower
b.   The African Anteater Dance
c.   The Lambada
d.   The Batusi
Answer:   B, The African Anteater Dance (You know,  to this day, I don’t see this dude as McDreamy. He’ll always be the geeky lawnmower man to me.)

Correct:   Rob, Joe, Chris, Brian C, Sharon, Tracy M, Sean, Brian P, Melissa, Alex, George, Alissa
Incorrect:   Kurt, Suzanne, Tracy R, Justin, Kerry, Matt, Dan, Jim, Scott, Tom, Leigh, Kelly, Stacy, Jamie, Stephen, Gwen

jacko 

14.   At the same time as wacko Michael Jackson, there was another famous Jacko who shilled for a battery company. What country was he from?
Answer:   Australia   (Someone asked me if I made this up. Oye, if I made this up, how could I possibly lead with a pick of wacko Jacko hoisting a battery over his head?)

Correct:   Rob, Tracy R, Justin, Kerry, Chris, Sharon, Jim, Sean, Melissa, Leigh, Kelly, Jamie
Incorrect:   Kurt, Suzanne, Matt, Joe, Brian C, Tracy M, Dan, Brian P, Scott, Tom, Alex, George, Stacy, Alissa, Stephen, Gwen

Leaderboard
1.   Joe/Rob   (40)
2.   Alissa   (37)
3.   Justin/Leigh/Sean   (36)
4.   Melissa   (35)
5.   Brian P/Chris/ Sharon   (34)
6.   Alex   (33)
7.   Jamie   (32)
8.   George/Matt/Tracy M   (31)
9.   Brian C   (28)
10.   Stacy/Tom   (27)
11.   Dan   (25)
12.   Kerry   (24)
13.   Stephen   (22)
14.   Suzanne   (20)
15.   Kelly/Tracy R   (19)
16.   Jim   (18)
17.   Gwen   (17)
18.   Kurt   (16)
19.   Scott   (2)

Comments now closed (9)

  • if it wasn’t for the multiple choice and being able to narrow it down that way (and still guessing…), this one would have me in a world of hurt.

  • Wow…did waaaay better than I thought I would, only missed the ones I gave to which I gave facetious answers( c’mon, “Breakin’ 2 – Bustin’ yer balls” is just begging to be a sequel title, in what genre, I am not sure) and my guesses worked out in my favor this time. I did notice that when channel surfing is occurring- and I have been down with a really bad cold this week so I have been one surfer dude- I am hitting ” info” to get the year, title, and stars, and watching a little if it fits the profile!!

    Kind’a sad, really…I have such great literature to read too.

  • Wow….can’t believe I got Run DMC. They were literally just the only 80’s rap group I could thing of.

  • Ed, do you really know all of this stuff off the top of your head? If so, is that why you shaved all of your hair off? To get this stuff out easier, I bet 😉

  • @Tracy – You nailed it. I have a photographic memory for pop-cultural stuff but if I walk 3 inches into the woods, I’ll never find my way out. : )

  • @Ed – I agree with you on Charlie Sheen and when I first saw 2 1/2 men I wanted to hate it…BUT it is a really great show and very funny…

  • Well, Jason ( a non-participant in this one)stopped by today to visit the pugs and as I was railing against the evil minutia of Ed’s Head, I said ” Breakin’ 2-like ANYBODY knows the subtitle to that!”. In which he calmly replied ” Electric Boogaloo”, like everyone should know that…He then told me that his crowd uses that as a hang tag for any idiotic sequel name. How was I to know…?

    And Ron loves 2 1/2 men and was obsessed with the coffee mugs that they use. Jessi was able to finally find them on Amazon for Christmas-just before they all turned up on ebay!I think it might be the vicarious living aspect of the Charlie character- and the pathetic identification with the brother!