The Breakin’ Big Hair Brawl – Round 2 – Results Edition

cobrakaiaed

[UPDATE:   The answers have been appended to the questions below. At the very bottom you’ll find the current Leaderboard. Round 3 Questions will be up tomorrow morning – Friday January 9th 2009 – by 8:00 a.m. EST]

I know – you’re not here to listen to me babble. You’ve come for 80’s trivia and the last thing you need is a trademark Ed Humphries rambling manifesto to kick-start your day. Well, too bad. The questions are below – just aching for you to find them, but first you have to wade through this sea of drivel. Hey, my name’s on the site so I demand the spotlight.

First off, I’ve got to throw a heaping helping of mad props your way. This marks the 3rd trivia contest I’ve run in the last year or so. The first Ho Ho Ho Throwdown was run in December ’07. And of course, we just closed the books on H3T ’08 just a couple weeks back. And now, we’re just barely out of the starting gates for the Breakin’ Big Hair Brawl – the first of hopefully many such contests, assuming you dig this sort of thing.

Anyway, the point is, the participation has grown in leaps and bounds and I couldn’t be happier. It’s a little bit of work but fun to run.

The first H3T had 2 (TWO!!!) participants. This year’s H3T grew to 15. And now with the Breakin’ Big Hair Brawl – we’ve assembled a crowded field of 27 contestants with the gender lines drawn fairly even (15 Guys to 12 Dolls). This keeps up, I may have to hire staff.

With Round 1 down, we still have plenty more to come. Five more rounds of blistering trivia action and badly Photoshopped pics of my mug await. Round 2 begins now. Remember – no cheating. Meaning no Wiki-anything, Google this or Yahoo that.

Everyone has until 6:00 a.m. EST Thursday January 8th to send their answers to theedzone@gmail.com or via private message on Facebook.

Good luck.

Round 2 – FIGHT!!!

foodcourt 

1.   Of the two dueling divas, Debbie Gibson and Tiffany, which one found fame on Broadway?
Answer:   Debbie Gibson (or Deborah as she’d like you to know. Yeah, only in her dreams.)

Correct:   George, Kerry, Melissa, Tracy R, Leigh, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Alissa, Aunt Sharon, Chris, Matt, Alex, Rob, Suzanne, Brian P, Brian C, Jim, Tom
Incorrect:   Stephen, Scott, Kelly, Kurt

happydays 

2.   On Happy Days, what was Pinky Tuscadero’s rebellious little sister’s name?
Answer:   Leather

Correct:   George, Leigh, Stacy, Tracy M, Melissa, Joe, Alissa, Sharon, Chris, Matt, Alex, Rob, Brian P, Brian C, Stephen, Jim
Incorrect:   Kerry, Tracy R, Gwen, Jamie, Dan, Sean, Justin, Suzanne, Scott, Kelly, Kurt, Tom

dv 

3.   Which of these cartoon villains lived in a submerged space ship that resembled Darth Vader’s helmet?
a.   The Sleestaks
b.   The Legion of Doom
c.   Mr. Myxyzptlk
d.   Dr. Octopus
Answer:   B, The Legion of Doom

Correct:   Kerry, Leigh, Gwen, Sean, Justin, Joe, Sharon, Alex, Brian P, Brian C, Jim, Tom
Incorrect:   George, Melissa, Tracy R, Stacy, Tracy M, Jamie, Dan, Alissa,Chris, Matt, Rob, Suzanne, Stephen, Scott, Kelly, Kurt

nerds 

4.   Which of these future TV stars did NOT have a role in Revenge of the Nerds?
a.   ER’s Anthony Edwards
b.   Roseanne’s John Goodman
c.   Grey’s Anatomy’s Patrick Dempsey
Answer:   C, Patrick Dempsey

Correct:   George, Kerry, Melissa, Tracy R, Leigh, Gwen, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Alissa, Chris, Matt, Alex, Rob, Brian P, Brian C, Stephen, Tom
Incorrect:   Stacy, Sharon, Suzanne, Jim, Scott, Kelly, Kurt

thriller460 

5.   Which of these filmmakers directed the Michael Jackson Thriller video?
a.   The Howling’s Joe Dante
b.   Evil Dead’s Sam Raimi
c.   Night of the Living Dead’s George Romero
d.   American Werewolf in London’s John Landis
Answer:   D, John Landis

Correct:   Kerry, Melissa, Tracy R, Leigh, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Sharon, Matt, Alex, Rob, Suzanne, Brian P, Stephen, Tom
Incorrect:   George, Alissa, Chris, Brian C, Jim, Scott, Kelly, Kurt

cheese 

6.   What could you make with a “Hunka’ Cheese”?
a.   “A Ferris Wheel”
b.   “A Wagon Wheel”
c.   “A Wheel of Fortune”
d.   “A Cheese Wheel”
Answer:   B, A Wagon Wheel

Correct:   George, Kerry, Melissa, Tracy R, Leigh, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Alisssa, Sharon, Chris, Matt, Alex, Rob, Suzanne, Brian P, Brian C, Stephen, Jim, Tom
Incorrect:   Scott, Kelly, Kurt

tootsie-pop 

7.   According to the announcer, “how many licks does it take to get to the center of a Tootsie Roll Tootsie Pop?”
Answer:   “The World May Never Know” (Now, this was almost an even split. And there were only two answers offered up by you guys. Obviously, the right one and then the infamous (“A One… A Two… A Three… CRUNCH… A Three”) Now, here’s the catch. The question asked for the announcer’s answer not the owl’s. I know – putting a pic of that owl either proves I couldn’t find a picture of the announcer (I couldn’t) or that I’m a low down, dirty snake (I am).

Correct:   George, Kerry, Jamie, Dan, Justin, Joe, Alissa, Sharon, Matt, Brian P, Stephen
Incorrect:   Melissa, Tracy R, Leigh, Gwen, Stacy, Tracy M, Sean, Chris, Alex, Rob, Suzanne, Brian C, Jim, Scott, Kelly, Kurt, Tom

bell 

8.   On Saved by the Bell, what is the last name of the Principal?
Answer:   Belding

Correct:   George, Melissa, Leigh, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Sean, Justin, Joe, Alissa, Sharon, Chris, Matt, Alex, Rob, Brian P, Brian C, Stephen, Jim, Tom
Incorrect:   Kerry, Tracy R, Dan, Suzanne, Scott, Kelly, Kurt

mtv2 

9.    Which of the following SNL cast members did NOT have a recurring role on MTV’s Remote Control?
a.   David Spade
b.   Colin Quinn
c.   Adam Sandler
Answer:   A, David Spade

Correct:   George, Kerry, Melissa, Tracy R, Leigh, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Alissa, Chris, Matt, Alex, Rob, Brian P, Brian C, Stephen K, Tom
Incorrect:   Gwen, Stacy, Sharon, Suzanne, Jim, Scott, Kelly, Kurt

cartoon 

10.   Which cartoon character used the catch phrase – “Heavens to Mergatroyd”.
Answer:   Snagglepuss

Correct:   George, Melissa, Leigh, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Alissa, Sharon, Chris, Alex, Rob, Suzanne, Brian P, Stephen, Tom
Incorrect:   Kerry, Tracy R, Justin, Joe, Matt, Brian C, Jim, Scott, Kelly, Kurt

pepsi 

11.   Which of these musicians did NOT have a public battle with Pepsi?
a.   Michael Jackson
b.   Prince
c.   Madonna
Answer:   B, Prince   (Madonna had the “Like a Prayer” thing and MJ threated to sue after his hair caught on fire but they settled for $1.5 million)

Correct:   George, Kerry, Melissa, Tracy R, Leigh, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Sean, Justin, Joe, Alissa, Sharon, Chris, Alex, Rob, Suzanne, Brian P, Brian C, Jim, Tom
Incorrect:   Dan, Matt, Stephen, Scott, Kelly, Kurt

scrooged1 

12. What gymnast portrayed Tiny Tim in the Bill Murray comedy, Scrooged?
Answer:   Mary Lou Retton

Correct:   George, Kerry, Melissa, Leigh, Gwen, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Alissa, Sharon, Chris, Matt, Alex, Rob, Suzanne, Brian P, Brian C, Stephen, Jim, Tom
Incorrect:   Tracy R, Stacy, Jamie, Scott, Kelly, Kurt

goonies 

13.   What former NFL figure played Sloth in The Goonies?
a.   John Matuszak
b.   Lyle Alzado
c.   John Madden
d.   Jim McMahon
Answer:   A, John Matuszak

Correct:   George, Kerry, Stacy, Jamie, Tracy M, Melissa, Sean, Justin, Joe, Alissa, Sharon, Chris, Matt, Rob, Brian P, Brian C, Stephen, Jim, Tom
Incorrect:   Tracy R, Leigh, Gwen, Dan, Alex, Suzanne, Scott, Kelly, Kurt

anthony-michael-hall 

14. What was Anthony Michael Hall’s “nickname” in Sixteen Candles?
Answer:   The Geek or Farmer Ted (He calls himself Farmer Ted throughout the flick however the credits list him as The Geek. I’ll accept either as long as you had it as Farmer Ted and not just Ted.)

Correct:   George, Melissa, Tracy R, Gwen, Stacy, Jamie, Tracy M, Dan, Sean, Justin, Joe, Alissa, Sharon, Chris, Matt, Alex, Rob, Stephen, Jim, Tom
Incorrect:   Kerry, Leigh, Suzanne, Brian P, Brian C, Scott, Kelly, Kurt

Leaderboard
1.   Joe   (27)
2.   Rob   (26)
3.   Alissa   (25)
4.   Sean   (24)
5.   Justin/Leigh   (23)
6.   Brian P/Chris/Melissa/Sharon/Stephen/Tracy M   (22)
7.   Alex/Jamie/Matt   (21)
8.   George   (20)
9.   Stacy/Tom   (18)
10.   Brian C/Dan/Gwen/Kerry   (17)
11.   Suzanne   (14)
12.   Tracy R   (12)
13.   Jim/Kelly   (9)
14.   Kurt   (8)
15.   Scott   (2)

Comments now closed (14)

  • If I remember correctly, only Jason and I participated in H3T…and he is not playing here…so I am the ONLY ONE that has shown utter and COMPLETE devotion to you!!

    Spot me 5?

  • Darn it! Leather was the first thing that popped into my head but I thought it was because she wore a leather jacket. Oh and I don’t want to be picky but that tootsie roll commercial is much older than the 8o’s. Yes, I also said “a 3”.(sour grapes i guess)

  • OK, I suck at this. I’m being a sore loser. The ONLY question that I thought that I knew for sure was definitely WRONG! F&#king owl. Who gives a hoot! Get it…owl? hoot? Hahaha. It’s like taking my nursing boards all over again. Read the question. Read the question. Thank God I passed those.

  • All right – time for a disclaimer.

    Not every question may involve something born in the 80’s but my prime directive when drafting the questions is that anything in heavy rotation in the 80’s (meaning Happy Days reruns, Laverne & Shirley, Tootsie Pop commercial, etc…) was fair game.

    C’mon people. I came up with 84 qustions off the top of my head. Cut me some slack. : )

  • You KNEW this stuff off the top of your head? What else is in there??

  • I finally got nailed with a reading comprehension question. Even without the owl picture I still would have answered three. Well played sir! At least my pure guess on Prince evened it off.

  • He knows these off the top of his head because there is nothing else on the top of his head…yes, I went there..bald jokes never get old.

  • Bald Jokes do get old once you come face-to-face with me and realize that ridding myself of my locks made me a shue-in for People’s 100 Sexiest Bloggers – 2008.

  • Yeah, some how I don’t think that the Sexiest Blogger contest has a whole lot of competition. I work in an IT company and its a pretty motley crew…

  • @Dan – Do a scan on my site. You won’t find one reference to The Borg, Dr. Who or The Legion of Doom.

    I’m running with a whole different crowd of sexy Bloggers.

  • Sorry about instigating a baldblog…I am always amazed at the amount of useless information that can be stored in the 15% of the brain we DO use! Regardless of the covering!

  • Wrong! Legion of Doom was an answer in Round 1 of this very contest. Your Xbox Live Avatar looks like Locutus of Borg. But you are still sexy.