The 2008 Ho Ho Ho Throwdown – Round 4 – Results Edition

[Editor’s Note – The answers have been appended to the questions below. And at the very bottom, you’ll find the leaderboard. Round 5 questions will be posted Wednesday December 17, 2008 by 8:00 a.m. EST. Also, anyone interested in that frigid dude pictured above or just looking to tickle some nostalgia are encouraged to seek out my cousin Jason’s tribute to the Snow Miser.]

Well, here we are. The back 9 (errr, three). The start of Week 2. Over the hump. On the downward slide. Racing to the finish line. Anyone else have any cliches that they can lob my way.

Starting this week, I would say that aside from a couple of bottom dwellers, (sorry Dan but maybe when I return this Spring with the Lithuanian Citizenship Test that will be more your bag – kidding!!!) – anyway, this really is anyone’s game. We have three rounds to go and 30 questions so anything could happen. Also, the lion’s share of questions that could have potentially been overheard at my party are for the most part exhausted (there may be one or two per round that crop up but most are spent) so this is true equal footing. Don’t worry – if a party attendee wins the top prize, I’ll slap them with a Spygate asterick (asterix?) just so everyone knows how dubious their accomplishment is. : )

Round 4 begins now. Remember to buzz in below and e-mail your answers to theedzone@gmail.com. The deadline for submissions is 6:00 a.m. Tuesday December 16, 2008.

Round 4

1.   Screenwriter Shane Black apparently LOVES Christmas. Which one of his flicks DOES not take place during the holiday?
a.   Lethal Weapon
b.   The Last Boy Scout
c.   The Long Kiss Goodnight
d.   Kiss Kiss Bang Bang
(Answer:   B, The Last Boy Scout)

Correct – Steven, Brian, Matt, Justin, Rob, Chris, Joe, Sean
Incorrect – Angela, Dan, Tracy, George, Jason, Stacy, Aunt Sharon   

 

2.   On the Island of Misfit Toys, what’s wrong with the Jack-in-the-Box?
(Answer:   He’s a Chalie-in-the-Box)

Correct – Angela, Steven, Dan, Matt, George, Jason, Justin, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Brian, Tracy, Stacy  

 

3.   In Frosty the Snowman, the Narrator explains that an animal explained “the whole situation to Santa, who as you know, speaks fluent…” what?
a.   Rabbit
b.   Cat
c.   Reindeer
d.   Dog
(Answer:   A, Rabbit)

Correct – Angela, Steven, Tracy, George, Jason, Justin, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Brian, Dan, Matt, Stacy 

 

4.   Who’s the only person who can raise a cloud of dust in a snowstorm?
(Answer:   Pig Pen (from Charlie Brown Christmas Special aka Peanuts)

Correct – Angela, Steven, Brian, Matt, Jason, Justin, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Dan, Tracy, George, Stacy  

 

5.   Which of these is NOT the title of a live action holiday special?
a.   The Daily Show Holiday Spectacular
b.   Martha Stewart’s Christmas Special
c.   Pimp my Sleigh: MTV’s Guide to Christmas Cribs
d.   Beverly Hills 90210: A Christmas Special
(Answer:   C, Pimp my Sleigh (and Yes, I should work for MTV – you should see what I have planned for The Hills)
 

Correct – Angela, Steven, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Brian, Dan, Tracy, Matt, George, Jason, Justin, Stacy

6.   What Christmas movie features a character named Dr. Finkelstein?
(Answer:   Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas)

Correct – Angela, Steven, Matt, Jason, Justin, Rob, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Brian, Dan, Tracy, George, Stacy, Chris 

 

7.   If someone sent you a gift marked “Fra-gee-lay”, which is Italian for breakable, what might you find in the package?
(Answer:   A Leg Lamp (from A Christmas Story)

Correct – Angela, Steven, Brian, Tracy, Matt, George, Jason, Justin, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Dan, Stacy 

 

8.   What movie features the following quote:
“I simply solved the problem. We needed a coffin… Er, a tree. There are no lots open on Christmas Eve. Lewis burned down my tree so I replaced it as best I could. Voilà.”
(Answer:   National Lampoon’s Christmas Vacation)
 

Correct – Steven, Tracy, Matt, Jason, Justin, Rob, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Angela, Brian, Dan, George, Stacy, Chris

9.   What holiday movie features the following exchange:
Ernie:   Just a minute! Quiet everybody! Quiet, quiet. Now get this, it’s from London.
Ma:   Oh!
Ernie:   [Reading the telegram in his hand] Mr. Gower cabled you need cash, stop. My office instructed to advance you up to twenty-five thousand dollars, stop. Hee Haw and Merry Christmas! Sam Wainwright.
(Answer:   It’s a Wonderful Life)

Correct – Angela, Steven, Dan, Matt, George, Jason, Justin, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Brian, Tracy, Stacy 

10.   Which beloved holiday character could best be described as follows, and I quote: “Stink, stank, stunk!”?
(Answer:   The Grinch)

Correct – Angela, Steven, Brian, Dan, Tracy, Matt, George, Jason, Justin, Rob, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Stacy 

Leaderboard
1.   Sean O   (37)
2.   Rob M   (36)
3.   Matt D   (35)
4.   Joe D   (34)
5.   Aunt S/Steve K   (33)
6.   Justin S/Jason C   (32)
7.   Chris K   (30)
8.   George A   (23)
9.   Angela   (20)
10.   Brian M/Tracy M   (18)
11.   Dan M   (14)
12.   Stacy S   (12)

Comments now closed (10)

  • I only got #6 because I looked at the character list after sending my round 1 answers. Pure luck.

    This one was the toughest 10 yet, but I’m not so sure being at the party helped much with first three. The only one I thought I picked up from that was wrong — I think I answered the same wrong answer — so it didn’t help me anyway. It was the other dogs in the Santa’s Helper race.

    Finally, I am assuming holiday decorations don’t get me anything extra… especially not for 10 minutes of effort! 😉

  • Gotta get another quarter…

    I think Sean should drop out now since his correct answers would be equal to his age! I don’t have to stop until 53-and I bet that would win!!

  • Note to self…watch “A Nightmare before Christmas”… Not seeing that movie has cost me at least two answers! Although I do see a trend for me 7 correct for the first two rounds, 8 for the second two.. Hopefully I keep on an upward trend.

  • couple of total guesses for me on some of these, and I think the party helped me on “the Leg Lamp”…

  • Joe – Are you the only person on Earth who hasn’t seen A Christmas Story? That’s almost household knowledge at this point ever since TNT placed the movie on constant rotation back in December 1999.

  • I remember the Leg Lamp – I just didn’t remember the “Fra-geee-lay” bit of it

  • Ralphie’s Dad: Fra-gee-lay. That must be Italian.

    Ralphie’s Mom: Uh, I think that says FRAGILE, dear.

    Ralphie’s Dad: Oh, yeah.

  • I should get extra points for knowing it was a MAJOR AWARD!!!

    However, Dad’s infatuation with the hooker leg was a little disturbing…

  • If I give you extra points for knowing it was a MAJOR AWARD than I’d have to award the same to 3 others who also cited that it was a MAJOR AWARD. No telling who also offered up the additional info but I’m sure we can all agree that it wasn’t Joe.