The 2008 Ho Ho Ho Throwdown – Round 2 – Results Edition

[Editor’s Note The answers have been appended to the questions below. And at the very bottom, you’ll find the leaderboard – which has been updated to include all contestants (including Facebook friends). There will now be 3 prizes awarded to 1st, 2nd and 3rd place. Round 3 questions will be posted Friday December 12, 2008 by 8:00 a.m. EST]

Round 1 is completed and Rob has shouted “216 Represent”, putting his newfound hometown of Cleveland OH on the map with his stunning ten-for-ten showing. He’d like to remind y’all that the Christmas Story house is a landmark in Ohio. One that he is apparently the curator of, given his amazing knowledge of all things holiday pop culture.

That said, this is only the beginning. We have 5 more rounds and 50 additional questions to go. And the field is crowded with a number of ties for 2nd and 3rd place. Plenty of time to bring this Massachusetts expatriate back down to Earth.

Round 2 begins now. Remember to buzz in in the comments below and send your answers to theedzone@gmail.com. The deadline for Round 2 submission is 6:00 a.m. EST Thursday December 11, 2008.

Round 2

1.   Who plays the role of Sam the Snow Man in Rudolph the Red Nosed Reindeer?
a.   Jimmy Durante
b.   Boris Karloff
c.   Gene Kelly
d.   Burl Ives
(Answer – D, Burl Ives)

Correct – Steven, Dan, Matt, George, Jason, Justin, Rob, Stacy, Chris, Aunt Sharon, Joe, Sean, Brian
Incorrect – Angela, Tracy

 

2.   In Mickey’s Christmas Carol, which character portrays Jacob Marley’s Ghost?
(Answer – Goofy)

Correct – Angela, Steven, Dan, Matt, George, Jason, Justin, Rob, Stacy, Aunt Sharon, Joe, Sean, Brian
Incorrect – Tracy, Chris

 

3.   In his version of Santa Clause is Coming to Town, what does Bruce Springsteen promise Clarence Clemons he’ll get for Christmas if he’s been real good and practicing real hard?
(Answer – A New Saxophone)

Correct – Angela, Steven, Dan, Matt, George, Justin, Rob, Stacy, Chris, Aunt Sharon, Joe, Tracy, Brian
Incorrect – Jason, Sean

 

4.   Which one of these old television comedies never aired a very special Christmas episode?
a.   Happy Days
b.   My Three Sons
c.   Different Strokes
d.   The Brady Bunch
(Answer – B, My Three Sons)

Correct Angela, Steven, Dan, Matt, George, Justin, Rob, Stacy, Aunt Sharon, Joe, Sean, Brian
Incorrect Tracy, Jason, Chris

 

5.   Most perennial Christmas characters wish you a “Merry Christmas” or a “Happy New Year.” What is Mr. Hankey’s trademark greeting?
(Answer – Heidi-Ho or Howdy-Ho. However there are about a billion different interpretations on the Web due to Mr. Hanky’s accent so as long as you were close, I wasn’t picky on spelling)

Correct Angela, Steven, Dan, Matt, George, Justin, Rob, Stacy, Joe, Sean, Tracy, Jason, Chris, Brian
Incorrect Aunt Sharon

6.   Which professional wrestler plays the murderous Santa Clause in the horror-comedy, Santa’s Slay?
a.   Bill Goldberg
b.   The Undertaker
c.   Mankind
d.   ‘Stone Cold’ Steve Austin
(Answer – A, Bill Goldberg)

Correct – Steven, Tracy, Matt, Jason, Justin, Aunt Sharon, Joe, Sean
Incorrect – Angela, Brian, Dan, George, Rob, Stacy, Chris

 

7.   In the movie Elf, what does Buddy drown his pasta in?
(Answer – Maple Syrup)

Correct – Dan, Tracy, Matt, George, Jason, Justin, Stacy, Aunt Sharon, Joe, Sean, Chris
Incorrect – Angela, Steven, Brian, Rob

 

8.   Who is ordered to “Get the biggest aluminum tree you can find… maybe painted pink”?
(Answer – Charlie Brown. Some of you answered ‘Lucy’ (who actually issues the order) meaning I might launch a reading comprehension contest in the Spring. Bring on the MCAS!!!)

Correct – Steven, Matt, George, Jason, Justin, Stacy, Joe, Sean, Chris
Incorrect – Angela, Brian, Dan, Tracy, Rob, Aunt Sharon

 

9.   Which holiday movie character has a daughter named Zuzu?
(Answer – George Bailey)

Correct – Steven, Matt, Jason, Justin, Rob, Aunt Sharon, Stacy, Joe, Sean, Chris
Incorrect – Angela, Brian, Dan, Tracy, George

 

10.   What Christmas-time movie features the following heart warming monologue:
“The worst thing that ever happened to me was on Christmas. Oh, God. It was so horrible. It was Christmas Eve. I was 9 years old. Me and Mom were decorating the tree, waiting for Dad to come home from work. A couple hours went by. Dad wasn’t home. So Mom called the office. No answer. Christmas Day came and went, and still nothing. So the police began a search. Four or five days went by. Neither one of us could eat or sleep. Everything was falling apart. It was snowing outside. The house was freezing, so I went to try to light up the fire. That’s when I noticed the smell. The firemen came and broke through the chimney top. And me and Mom were expecting them to pull out a dead cat or a bird. And instead they pulled out my father. He was dressed in a Santa Claus suit. He’d been climbing down the chimney… his arms loaded with presents. He was gonna surprise us. He slipped and broke his neck. He died instantly. And that’s how I found out there was no Santa Claus.”
(Answer – Gremlins)

Correct – Angela, Steven, Tracy, Matt, Jason, Justin, Joe, Sean, Chris
Incorrect – Brian, Dan, George, Rob, Stacy, Aunt Sharon

Leaderboard
1.   Sean O/Joe D/Matt D   (18)
2.   Rob M/Justin S/Steve K   (16)
3.   Aunt Sharon/Jason C   (15)
4.   Chris K   (14)
5.   George A   (13)
6.   Stacy S   (12)
7.   Brian M   (11)
8.   Tracy M   (9)
9.   Dan M   (7)
10.   Angela D   (5)

Comments now closed (15)

  • ARRRGHHH #10 is driving me nuts!!!! I can SEE the movie in my head and for the life of me cannot recall it!!! I will wing it. Hate when that happens

  • I am SOOOOOO happy that I finally got an ARGHHHHHHH!!! Stacy may have vocalized it but y’all know the rest of you are shouting it just the same. : )

  • Except for me… I was the only one that got that at the Xmas party… I think.

    But fear not fellow competitors, I’m pretty sure my shot in the dark for the Springstein question will be wrong… even though I own that album… on cassette… ugh…

  • I’m hoping for a stunning comeback in round 2…I liked these questions much better…

  • @Joe: Hahaha… I’m sure you didn’t have to stand next to me at the party to hear my big mouth, but yeah, well met.

  • I guessed on three but feel good about the other 7. Maybe that is my magic number 7 per round.

  • Just for the record….I never saw Gremlins!!

    And very tricky wording on #8!!

  • The only reason I went 10 for 10 was cause I paid attention at the party….standing next to Sean was for Rudolph Red only….

  • Well – Don’t you worry Juice. I think most of the party questions have been exhausted. We should be bringing you down to Earth any round now.

  • I’d like to wish Sean a Very Happy Birthday. He turns 37 today. The shear fact that he was a December baby kept him from sharing my class year at RHS, but he was always a Brother-in-Arms in those halls. And here we are, best buds two decades later.

    So tip one back for the tall man!!!

  • Leaderboard is updated to reflect Brian M.s answers (he was on business). He went 5 for 10 so you know he didn’t cheat.